ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ 50 ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ 50 ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Αγαπητέ δήμαρχε κύριε Γιάννη Μπουτάρη

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι του δημοτικού συμβουλίου

 

Πρώτ’ από όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την πόλη σας για τη φιλοξενία και τη συμπαράστασή της. Eμείς ι 50 απεργοί που βρίσκονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ήδη έχουμε δεχτεί την επίσκεψη και τα μηνύματα υποστήριξης από την ηγεσία του ΕΚΘ, και από πολυάριθμα σωματεία του. Έχουμε δεχτεί επισκέψεις και μηνύματα υποστήριξης από το ΠΑΜΕ, από την Ανοιχτή Πόλη και από τους Οικολόγους Πράσινους. Τα αιτήματά μας και ο αγώνας μας αγκαλιάστηκαν από τους νοσοκομειακούς γιατρούς της πόλης (ΕΝΙΘ), τον δικηγορικό σύλλογο (ΔΣΘ) και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των διδασκόντων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΕΣΔΕΠ).

Συγγραφείς και στοχαστές, όπως ο Νόαμ Τσόμσκυ και ο Εντουάρντο Γκαλεάνο, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου. Αλλά η Θεσσαλονίκη, μια πόλη όπου συνυπήρχαν για αιώνες πολλοί πληθυσμοί με διαφορετική θρησκεία, εθνότητα και συνήθειες, φαίνεται να είναι στο σύνολό της ευαίσθητη στον αγώνα μας. Οι άνθρωποι εδώ ένιωσαν αμέσως ότι ο αγώνας μας, αγώνας 300 μεταναστών εργαζομένων, είναι ένας αγώνας δίκαιος, ένας αγώνας περήφανος, ένας αγώνας για το αυτονόητο: για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, την ασφάλιση, τη μόρφωση των παιδιών μας, την αξιοπρέπεια όλων όσων ζουν και δουλεύουν εδώ. Είμαστε στη χώρα πολλά χρόνια ο καθένας. Είμαστε στην 21η μέρα απεργίας πείνας, κουρασμένοι αλλά αποφασισμένοι να συνεχίσουμε.

Είμαστε εδώ γιατί είμαστε διπλά καταπιεσμένοι, όπως είπε και ο φιλόσοφος Αλαίν Μπαντιού στο μήνυμα αλληλεγγύης που μας έστειλε. Στις δικές μας χώρες δικτατορία και ανέχεια. Οι λαοί στην Αλγερία, την Τυνησία, την Αίγυπτο ήδη ξεσηκώθηκαν.  Εδώ: η απαξίωση, ο εξευτελισμός, η καταστολή. Δεν αναγνωρίζεται η ύπαρξή μας, δεν αναγνωρίζεται ο μόχθος μας, μας διώχνουν, μας ξυλοκοπούν, μας αφήνουν στο έλεος των δουλεμπόρων και της αστυνομικής βίας.

Κύριε δήμαρχε, ζητούμε και από σας να σταθείτε στο πλευρό μας. Σας καλούμε να αποδείξετε ότι πράγματι σας ενδιαφέρει η αλλαγή. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και είμαστε σίγουροι ότι το ξέρετε κι εσείς. Σας ζητούμε να προωθήσετε τα αιτήματα μας για νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες στα αρμόδια υπουργεία, να ανακοινώσετε την πρόθεσή σας και να την υλοποιήσετε. Μια επίσκεψη καθώς και μια δήλωση συμπαράστασής σας θα τιμήσουν εσάς και θα βοηθήσουν τον αγώνα μας. Είστε λοιπόν ευπρόσδεκτος, σας περιμένουμε.

Comments are closed.