Κείμενο από τις παρεμβάσεις στα βουλευτών στην Θεσσαλονίκη

Σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου, προχωρήσαμε σε καταλήψεις γραφείων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας και γιατί θεωρούμε άμεσα υπεύθυνο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, που κυβερνά αυτή τη στιγμή τον τόπο, για την υποτίμηση της ζωής όλων όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, αλλά ακόμα περισσότερο όσων ζουν και εργάζονται σε καθεστώς ομηρίας και παρανομίας, δηλαδή τους μετανάστες.

Σήμερα συμπληρώνονται 37 μέρες απεργίας πείνας 300 αγωνιστών μεταναστών. Ήδη πολλοί από αυτούς έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία αντιμετωπίζοντας την πιθανότητα ανεπανόρθωτων βλαβών για την υγεία τους και συνεπώς τον άμεσο κίνδυνο της ζωής τους. Το αίτημά τους για νομιμοποίηση και ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα όλων των μεταναστών είναι δίκαιο, πηγάζει από τους ίδιους τους μετανάστες οι οποίοι αρχίζουν να αποκτούνε τη δικιά τους φωνή χωρίς διαμεσολαβητές, και σίγουρα θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας όλων όσων ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτόν τον τόπο.

Οι μόνοι που πραγματικά έχουν να χάσουν από την νομιμοποίηση των μεταναστών στην Ελλάδα είναι τα αφεντικά… οι βιομήχανοι, οι εργολάβοι, οι γαιοκτήμονες, οι εφοπλιστές… όλοι αυτοί που με τη αμέριστη συνδρομή των επαγγελματιών πολιτικών κάθε απόχρωσης καταλήστεψαν την κοινωνία, καταστρέφουν τον φυσικό και κοινωνικό πλούτο, και τώρα ξεπουλάνε την καμένη γη. Όλοι αυτοί είχαν και συνεχίζουν να έχουν συμφέρον να κρατάνε σε καθεστώς παρανομίας κομμάτια της κοινωνίας και ειδικά τους μετανάστες, που αποτελούν τον εύκολο στόχο, για να έχουν ένα μόνιμα εξευτελιστικά φτηνό εργατικό δυναμικό. Δημιούργησαν μια νέα κοινωνική τάξη σκλάβων και μέσω αυτής μας οδηγούν όλους από το καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς σε αυτό της σκέτης σκλαβιάς. Ο κόσμος της εργασίας έχει όλα τα δίκια του κόσμου να απαιτεί τη νομιμοποίηση όλων των κομματιών του, συμπεριλαμβανομένου και των μεταναστών, ενώ ο κόσμος των αφεντικών δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τη νομιμοποίηση αυτών που χωρίς κόστος παράγει κέρδος προς όφελός τους..

Επιλέγουμε τις σημερινές καταλήψεις σε βουλευτικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, για να στοχοποιήσουμε όλο αυτό το συνονθύλευμα επαγγελματιών πολιτικών που έχουν αποδειχτεί οι πιο πιστοί πολιτικοί υπηρέτες των ντόπιων και υπερεθνικών αφεντικών της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η ικανότητά τους να αλλάζουν πολιτική στάση ανάλογα με τον ποιον θέλουν να ικανοποιήσουν είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη :

… «λεφτά υπάρχουν» έλεγαν, αλλά σήμερα όχι μόνο δεν υπάρχουν αλλά και «τα φάγαμε όλοι μαζί» …

«δεν θα πειράξουμε μισθούς και συντάξεις» έλεγαν, αλλά σήμερα «πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για το εθνικό συμφέρον» …

«θα καταπολεμήσουμε την ανεργία» έλεγαν, αλλά σήμερα «για κάθε πέντε που συνταξιοδοτούνται, ένας θα προσλαμβάνεται» …

«ο κουκουλονόμος είναι αντιδημοκρατικός και εφεύρεση της κακιάς δεξιάς» έλεγαν, αλλά σήμερα γίνονται διώξεις και γέμισαν οι δρόμοι μας με ένστολους κουκουλοφόρους …

«Συναναστρεφόμαστε κάθε άνθρωπο, ως πολίτη του κόσμου και θέλουμε να έχει τα ίδια δικαιώματα, του αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στην ειρηνική συμβίωση, στον σεβασμό, στην αξιοπρέπεια, στην ανθρωπιά… Ζητάμε και εμείς μαζί με τους 15 απεργούς πείνας να ψηφιστεί, έστω και τώρα, νομοθετική ρύθμιση, με την οποία να διευρύνεται το ρυθμιστικό πεδίο του αρ. 91 Ν.3386/2005, ώστε κάθε δημόσιο έγγραφο που εκδόθηκε πριν την 31-12-2004 να συνιστά απόδειξη παραμονής στην Ελλάδα και μάλιστα, η ρύθμιση να έχει αναδρομική ισχύ, ώστε να αποκατασταθεί η καταφανής αδικία που η ισχύουσα ρύθμιση προκάλεσε» έλεγε ο Γιωργάκης το Νοέμβρη του 2008 κατά τη διάρκεια απεργίας πείνας 15 μεταναστών από τα Χανιά, αλλά σήμερα στέλνει τελεσίγραφα με εισαγγελείς και πάνοπλους αστυνομικούς, σπάει το άσυλο, εξαναγκάζει απεργούς πείνας σε ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια και διαμηνύει δεξιά και αριστερά πως θα εφαρμοστεί ο νόμος… ο νόμος των αφεντικών του.

Όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουν καμιά άλλη πολιτική πρακτική από το να ζητάνε συνέχεια ξένη βοήθεια για να διατηρούν την εξουσία τους και να διασώζουν συνέχεια τα προνόμια μιας μικρής κλίκας αφεντικών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα. Απλά οι πολιτικοί χαμαιλέοντες του ΠΑΣΟΚ τα καταφέρνουν καλύτερα από όλους σε αυτόν τον τομέα, μιας και έχουν αναγάγει το ΨΕΜΑ σε επιστήμη.

Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας και οι αλληλέγγυοι σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα καλούμε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να σταθούν αλληλέγγυα στον αγώνα των 300 απεργών πείνας που γίνεται για λογαριασμό όλων μας. Να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να σπάσουμε το τείχος της ένοχης σιωπής που ορθώνεται μπροστά μας και να αντισταθούμε στην θανατική καταδίκη των απεργών πείνας που προωθείται από το κράτος και την κυβέρνηση. Γιατί η ίδια η αγωνιστική στάση των 300 απεργών πείνας είναι αυτή που μας καλεί να σταθούμε δίπλα τους και να απαιτήσουμε μαζί τους το αίτημα για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

 

Αληλλέγγυοι/ες στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: