Κείμενο που μοιράζεται σε γειτονιές της Αθήνας.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑ

Για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

ΨΕΜΑ: Οι 300 μετανάστες απλά εμφανίστηκαν μια μέρα από το πουθενά και απαιτούν εκβιαστικά, μέσω της απεργίας πείνας, τη νομιμοποίησή τους.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας ζουν και εργάζονται επί σειρά ετών στη χώρα μας, πολλοί εξ αυτών με τις οικογένειές τους. Όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται σε καθεστώς μαύρης εργασίας, χωρίς δικαιώματα και ανασφάλιστοι. Μπορεί και εσύ, κάποιο μέλος της οικογένειάς σου ή φίλος/φίλη σου να έχετε βιώσει αυτήν ακριβώς την κατάσταση, το να εργάζεσαι δηλαδή σκληρά και τίμια και παρ’ όλ’ αυτά ο εργοδότης σου να σε εκμεταλλεύεται, να σου δίνει ψίχουλα και να μην έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα. Επομένως, οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας δε διαφέρουν σε τίποτα από όλους όσοι έχουμε βιώσει την εκμετάλλευση και την αβεβαιότητα.

ΨΕΜΑ: Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας αποτελούν στοιχεία περιθωριακά και «παράνομα».

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας δεν έχουν προβεί σε καμία απολύτως παράνομη πράξη και ούτε κινούνται στο «περιθώριο» της κοινωνίας μας. Όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν χιλιάδες ευρώ στο πλαίσιο της διαδικασίας νομιμοποίησής τους, χωρίς κανένα αποτέλεσμα και χωρίς να γνωρίζουν τι απέγιναν τελικά αυτά τα χρήματα. Κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και ακολούθησαν όλες τις νομότυπες διαδικασίες για να είναι «νόμιμοι». Η απεργία πείνας αποτελεί το ύστατο μέσο για να βρουν το δίκιο τους. Οι 300 δε διαφέρουν σε τίποτα από τους συγγενείς ή φίλους μας που ξενιτεύτηκαν κατά καιρούς στα 4 σημεία του ορίζοντα για να ζήσουν αξιοπρεπώς, να δουλέψουν τίμια και να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

ΨΕΜΑ: Η στάση του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ανέκαθεν σταθερή απέναντι στο θέμα της μετανάστευσης.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Και όμως… Ο τωρινός Πρωθυπουργός της χώρας, Γεώργιος Α. Παπανδρέου με αφορμή την απεργία πείνας μεταναστών στα Χανιά το 2008, έγραφε στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Όταν ο μετανάστης αισθάνεται στη χώρα όπου ζει ότι είναι ίσος προς όλους τους άλλους, ότι τον αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο, ότι έχει τα ίδια δικαιώματα στην υγεία, τα ίδια δικαιώματα στην εργασία, έχει λόγο, ακούγεται, τότε δεν έχει παρά να εξελίσσεται κι αυτός και να προσφέρει στην κοινωνία». Εφόσον λοιπόν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός υποστηρίζει τη νομιμοποίηση των μεταναστών και ότι μπορούν πραγματικά να προσφέρουν στην κοινωνία, γιατί τώρα δεν κάνει απολύτως τίποτα και αφήνει 300 ανθρώπους που έχουν εργαστεί και προσφέρει στην ελληνική κοινωνία να πεθάνουν; Δεν είναι το πρώτο ψέμα που μας λέει… Θυμήσου λίγο και τα υπόλοιπα: ότι «λεφτά υπάρχουν», ότι «σε καμία περίπτωση δε θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ», ότι αποκλείεται να περικοπούν μισθοί και δώρα, ότι θα τιμωρηθούν όσοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Σκέψου τις στρατιές ανέργων, τους ηλικιωμένους που καταφεύγουν στα συσσίτια της εκκλησίας για να μπορέσουν να επιζήσουν, τους συγγενείς και φίλους σου που έχασαν τη δουλειά και το σπίτι τους, το παιδί σου που σπούδαζε τόσα χρόνια και δε βρίσκει δουλειά, την αγωνία σου κάθε μήνα για το αν θα μπορέσεις ν’ ανταπεξέλθεις στα έξοδα και τις ανάγκες σου. Η παρούσα κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα εξαρχής και το ίδιο κάνει και στην περίπτωση των 300 μεταναστών απεργών πείνας.
(Δες όλο το κείμενο του Πρωθυπουργού για το θέμα των μεταναστών απεργών πείνας στα Χανιά στο
http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1696&rf=986430657&m=11687&rm=12754842&l=2)

ΨΕΜΑ: Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας υποκινούνται από κόμματα και εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας ΔΕΝ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. Πρόκειται για ανθρώπους νοήμονες, περήφανους και αξιοπρεπείς που παλεύουν μέχρις εσχάτων για το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή. Αυτή τη στιγμή κάνουν απεργία πείνας για πάνω από 30 ημέρες και έχουν μπει πλέον σε μια  κατάσταση που δημιουργεί μη αναστρέψιμες βλάβες στον οργανισμό τους. Σκέψου το λογικά: είναι δυνατόν 300 άνθρωποι να διακινδυνεύουν τη ζωή τους επειδή απλά κάποιο κόμμα ή παράταξη τους έχει κάνει πλύση εγκεφάλου; Εσύ θα το έκανες;

ΨΕΜΑ: Το Μέγαρο Υπατία στο οποίο διαμένουν οι μετανάστες απεργοί πείνας αποτελεί εστία μολύνσεων και μεταδοτικών ασθενειών.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθούνται επί 24ωρου βάσεως από ομάδα γιατρών. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι αυτός για την υγεία και τη ζωή τους, καθώς, μέσω της απεργίας πείνας, διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους ως εργαζόμενοι. Το ότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία είναι μέρος της προπαγάνδας (από την κυβέρνηση και όχι μόνο) προκειμένου ο αγώνας τους να εξευτελιστεί και να μην έχουν την υποστήριξή μας. Σκέψου λίγο: έχεις διαβάσει οποιοδήποτε δημοσίευμα σε εφημερίδα ή έχεις δει οποιοδήποτε ρεπορτάζ σε τηλεοπτικό κανάλι μέσω του οποίου να αποδεικνύεται ότι οι 300 αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία;

ΨΕΜΑ: Αν η κυβέρνηση δεχτεί τα αιτήματα των 300, τότε θα ανοίξει η πόρτα για να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Σε όλα τα κράτη της Ευρώπης υπάρχει σαφής και αποτελεσματική νομοθεσία σχετικά με τη νομιμοποίηση των μεταναστών. Γιατί δε συμβαίνει το ίδιο και στην Ελλάδα; Γιατί, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το ζήτημα της μετανάστευσης είναι εξαιρετικά σημαντικό, δεν προχωρά άμεσα στον σχεδιασμό και ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου; Πώς γίνεται να φτιάχνουν και να ψηφίζουν ένα σωρό νομοσχέδια με ταχύτατες διαδικασίες και να μην κάνουν το ίδιο για το ζήτημα της μετανάστευσης, εφόσον το θεωρούν φλέγον; Πώς γίνεται να κινούνται τόσο γρήγορα όταν έχουν ως σκοπό να μας τα πάρουν και να είναι τόσο αργοί σε άλλα θέματα; Τι εξυπηρετεί η ολιγωρία της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό; Μήπως τελικά εξυπηρετεί τη δημιουργία εντάσεων στο εσωτερικό της χώρας και τον αποπροσανατολισμό μας, ώστε να μην αντιδρούμε στην απάνθρωπη πολιτική της;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ;

Γιατί πρόκειται για τον αγώνα τίμιων ανθρώπων που έχουν προσφέρει και διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή –αυτό, δηλαδή, που επιθυμούμε όλοι.

Γιατί πολύ σύντομα, στη θέση τους μπορεί να βρεθείς εσύ ή το παιδί σου.

Γιατί δεν μπορεί να πιστεύεις ότι ζεις σε μια πολιτισμένη κοινωνία την ίδια στιγμή, που λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου, το κράτος αφήνει 300 ανθρώπους να πεθάνουν.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΒΟΥΛΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ -ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ!

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το θέμα και να δεις πόσοι και ποιοι υποστηρίζουν τον αγώνα των
300 σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενημερώσου στο http://hungerstrike300.espivblogs.net/

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: