ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 33η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

33η μέρα απεργία πείνας

Οι 300 απεργοί πείνας, 50 από τους οποίους στεγάζονται στο Εργατικό Κέντρο, συνεχίζουν για 33η μέρα την απεργία πείνας. Παρά την κατά 15% περίπου απώλεια του βάρους τους και την ολοένα και μεγαλύτερη εξάντληση του οργανισμού τους οι απεργοί πείνας δίνοντας καθημερινά μαθήματα αξιοπρέπειας είναι αποφασισμένοι ότι θα φτάσουν τον αγώνα τους μέχρι το τέλος, μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Όπως τονίζουν οι γιατροί που τους παρακολουθούν η κατάσταση της υγείας τους μέρα με τη μέρα χειροτερεύει και πλέον κινδυνεύει με ανεπανόρθωτες βλάβες στα ζωτικά τους όργανα. Σήμερα δύο ακόμη απεργοί πείνας διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας εξαιτίας λιποθυμικού επεισοδίου και ο δεύτερος με συμπτώματα προκάρδιου άλγους. Συνολικά μέχρι σήμερα 15 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί και νοσηλευτεί σε νοσοκομεία, ενώ τώρα νοσηλεύονται 3 απεργοί πείνας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και ένας στο νοσοκομείο «Αγ. Δημήτριος».

Δράσεις Αλληλεγγύης

Σήμερα το πρωί μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στη Θεσσαλονίκη έστησαν μικροφωνική εγκατάσταση στην Καμάρα διαβάζοντας κείμενο για τον αγώνα των απεργών πείνας, κόλλησαν στράτσα με συνθήματα αλληλεγγύης στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό σε όλο το κέντρο της πόλης.

Οι προγραμματισμένες δράσεις για την ερχόμενη εβδομάδα είναι οι εξής:

Την Τρίτη 1 Μάρτη- Μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει στις 6μ.μ. από το ΕΚΘ

Την Πέμπτη 3 Μάρτη -Διαδήλωση η οποία θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από το άγαλμα Βενιζέλου

Ψηφίσματα Αλληλεγγύης

Η αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταναστών αποδεικνύεται ότι δεν είναι κενό γράμμα. Ψηφίσματα αλληλεγγύης έχουν ήδη σταλεί από σωματεία εργαζομένων, από ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, από δικηγορικούς συλλόγους, από ακαδημαϊκούς από δασκάλους σχολείων, από φοιτητές και εργαζόμενους, από το Δημοτικό και Περιφερειακό συμβούλιο, από κόμματα, από συνδικαλιστικές Ενώσεις και διανοούμενους όλου του κόσμου, από τον Κέν Λόουτζ μέχρι τον Νόαμ Τσόμσκυ, από τον Αλαίν Μπαντιού μέχρι τον Ιμάνουελ Βαλλερστάιν, από τον Ντάριο Φο μέχρι τον Σλαβόι Ζίζεκ και πολλούς άλλους. Χθες 35 πανεπιστημιακοί της Κρήτης εξέφρασαν με ανακοίνωση τους την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή τους «Η απεργία πείνας τριακοσίων ανθρώπων δεν καταλύει δημοκρατικούς θεσμούς, αντίθετα στοχεύει στη διεύρυνση της δημοκρατίας και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι αιτιάσεις της κυβέρνησης, πολιτικών και δημοσιογράφων περί υποκινούμενων μεταναστών από υστερόβουλες και ιδιοτελείς πολιτικές ομάδες και κόμματα, αποκαλύπτουν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο μια πραγματικά ρατσιστική αντίληψη που υποτιμά τους μετανάστες ως άτομα με αυτονομία σκέψης και πράξης. Αντίθετα, αυτοί είναι που εκμεταλλεύονται την απεργία πείνας των μεταναστών στην Νομική Σχολή για να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από την πολιτική του Μνημονίου, αλλά και από την χρόνια εμπλοκή των στελεχών του εγχώριου πολιτικού συστήματος στα βεβαιωμένα σκάνδαλα χρηματισμού και διαφθοράς. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας και καλούμε το ελληνικό κοινοβούλιο να επεξεργαστεί ένα πλαίσιο για τα θέματα της μετανάστευσης με κριτήρια που υπακούουν στο σεβασμό των οικουμενικών ανθρωπίνων και των κοινωνικών δικαιωμάτων.»

Ομάδα Τύπου της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

allilmap.wordpress.com

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: