ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παράσταση συνδικαλιστών και εργαζομένων από ομοσπονδίες και σωματεία που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των 300 απεργών πείνας, προκειμένου να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο κος Ραγκούσης αυτή τη φορά δεν δήλωσε ασθένεια, αλλά αφάνεια! Οι εκπρόσωποι των σωματείων για πολλή ώρα περιηγήθηκαν στους ορόφους του Υπουργείου, προσπαθώντας να βρουν -στο καθ’ ύλην αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης Υπουργείο-έναν αρμόδιο!  Η Γ.Γ. του Υπουργείου κα Περγελέ δήλωσε -για άλλη μία φορά- αναρμόδια για το θέμα, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού κος Χατζηεργάτης δεν είχε συζητήσει το θέμα με τον Υπουργό. Υποσχέθηκαν ότι θα κανονίσουν ένα ραντεβού με τον (εξαφανισμένο) Υπουργό.

Καταγγέλλουμε την αναλγησία του Υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης, που στην 29η μέρα απεργίας πείνας των μεταναστών, αρνείται να δώσει μια σαφή λύση. Ο ίδιος Υπουργός που δήλωνε «συντονιστής» της κυβέρνησης τις μέρες της Νομικής, τώρα προσπαθεί να παραστήσει ότι τα θέματα που θέτει η απεργία πείνας δεν τον αφορούν. Οι μετανάστες εργάτες δεν είναι αόρατοι. Είναι εδώ και διεκδικούν αυτονόητα δικαιώματα, με τίμημα την ίδια την υγεία, πιθανόν και τη ζωή τους. Οι Έλληνες εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, θα συνεχίσουν να στέκονται δίπλα τους μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων  αιτημάτων τους. Οι επόμενες μέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την υγεία των απεργών πείνας. Οι όποιες εξελίξεις βαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και προσωπικώς τον κο Ραγκούση!

22/2/2011

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: