Κείμενο αλληλεγγύης από την Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης

Η σιωπή είναι συνενοχή!
Αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 μεταναστών-εργατών
απεργία πείνας από 25/01

Εκδήλωση-ενημέρωση
για τον αγώνα-απεργία πείνας των 300 μεταναστών-εργατών
Παρασκευή 18 Φλεβάρη, 20:00
στο στέκι άνω πόλης, πλ. κουλέ-καφέ

Κανείς σχεδόν δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι οι μετανάστες δεν έχουν καμία ευθύνη για την θέση τους, του ξεριζωμένου. Έρχονται κυνηγημένοι από την πείνα και τους πολέμους, την οικολογική καταστροφή… από λόγους που βρίσκονται πίσω από τον γενικό τίτλο παγκόσμιος καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής.

Όπως κανείς δεν πιστεύει ότι φταίει ο άνεργος που υπάρχει ανεργία, ο φτωχός που υπάρχει φτώχεια έτσι και κανείς δεν πιστεύει ότι φταίει ο μετανάστης που υπάρχει ξεριζωμός και μετανάστευση. Ξέρουμε ότι κάποιες φορές οι καινούργιοι άνεργοι, οι καινούργιοι φτωχοί, οι καινούργιοι μετανάστες κάνουν συχνά πιό δύσκολη την ζωή σε κάποιους από αυτούς που δυσκολεύονται ήδη για να την βγάλουν.

Μικρό το καρβέλι της φτώχειας και περισσεύουν τα στόματα. Αν αποκλείσουμε από το καρβέλι ανθρώπους που δεν φταίνε που δεν φτάνει το ψωμί για όλους, ίσως να την γλιτώσουμε κάποιοι, ίσως βέβαια πάλι να βρεθούμε και ‘μεις αποκλεισμένοι από τα στοιχειώδη στην επόμενη εκκαθαριστική επιχείρηση της μηχανής του κέρδους.

Όταν καταδικάζεις άνθρωπο στην εξόντωση χωρίς να φταίει, όταν επιδοκιμάζεις την εξόντωση του, χάνεις πρώτα από όλα την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια σου. Αυτό είναι το ελάχιστο αλλά εντέλει και το μέγιστο κόστος που πρέπει να αποδώσεις. Τα πράγματα έχουν γίνει ξεκάθαρα, τα ερωτηματα έχουν καθαρά τεθεί: Σε αυτό το παγκόσμιο σύστημα δεν χωράμε όλοι, σε αυτή την χώρα δεν χωράμε όλοι.

Ή θα συμμαχήσουμε με τα αφεντικά μας, χάνοντας την ανθρωπιά μας, πίσω από τις εθνικές ενότητες και θα αρχίσουμε την αλληλοεξόντωση, εξοντώνοντας παράλληλα και κάμποσους περισευάμενους εντός της εθνικής ενότητας ή θα γλιτώσουμε την ανθρωπιά μας παλεύοντας μαζί με όλους τους αγωνιζόμενους περισευάμενους για ένα κόσμο χωρίς αφεντικά και δούλους.

Οι 300 απεργοί πείνας μας έχουν ήδη πετάξει το γάντι…

ανοιχτή συνέλευση αγώνα άνω πόλης
κάθε τρίτη, στις 8:30 στο στέκι άνω πόλης, πλ. κουλέ-καφέ

protovoulianopolis.blogspot.com

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: