Κείμενα και δράσεις αλληλεγγύης από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Λάρισα 19/2 στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Λάρισα 19/2 στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες – εργάτες απεργούς πείνας
Νομιμοποίηση χωρίς όρους & προϋποθέσεις!
Ίσα δικαιώματα σε όλους!

Πως μπορείς εσύ με παππού πρόσφυγα, γονείς μετανάστες, με παιδιά που πιθανόν να γίνουν μετανάστες, να πιστεύεις αυτούς που λένε ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα ?

Τον παππού σου που ήρθε πρόσφυγας από την Μ. Ασία ή τον Πόντο τον αποκαλούσαν τουρκόσπορο και τον έριξαν στις πιο δύσκολες δουλειές, τους γονείς σου που ήταν μετανάστες τους κατηγορούσαν για κλέφτες και αλήτες, πως μπορείς να κάνεις το ίδιο εσύ για τους μετανάστες ?

Μήπως και για σένα αγρότη, σιδηροδρομικέ, οδηγέ, γιατρέ, φαρμακοποιέ, δάσκαλε, δημοτικέ υπάλληλε,…… όταν απεργούσες, δεν έλεγαν ότι ο αγώνας σου είναι υποκινούμενος, διαταράσσει την τάξη, προκαλεί προβλήματα στους άλλους ?

Πως τους πιστεύεις όταν λένε ότι οι μετανάστες είναι βρώμικοι, όταν αυτοί σου καθαρίζουν το σπίτι, το γραφείο ?

Πως τους πιστεύεις όταν λένε ότι οι μετανάστες είναι κλέφτες, ενώ τους δίνεις τα κλειδιά σου για να φροντίσουν τα παιδιά και τους ηλικιωμένους γονείς σου, όταν οι πραγματικοί κλέφτες στις υποθέσεις του χρηματιστηρίου, της SIEMENS,των ομολόγων και του Βατοπεδίου ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ «εξ αίματος» ?

Δεν είναι όμορφο που το έρημο μέχρι τώρα χωριό σου, το βλέπεις πάλι ζωντανό, τα χωράφια καλλιεργημένα, τα σπίτια φτιαγμένα, το σχολείο ανοιχτό και ακούς φωνές παιδιών πάλι στην πλατεία ?

Εσύ απολυμένε συμβασιούχε, απολυμένε της επιχείρησης που έφυγε στο εξωτερικό ή του μαγαζιού που το έκλεισε η τράπεζα, οικοδόμε που σε πέταξαν στο δρόμο γιατί δεν έχει δουλειά, πιστεύεις ότι για την ανεργία σου φταίει ο μετανάστης ?

Έχεις εσύ καμιά σχέση με τον Έλληνα Βαρδινογιάννη, Λάτση, Κόκκαλη, Μπόμπολα ….ή με τον συνάδελφο σου μετανάστη που μαζί οργώνεις τα χωράφια, μαζεύεις τις ελιές, χτίζεις και επισκευάζεις το σπίτι σου και μοιράζεσαι το κολατσιό σου ?

Πως μπορείς να λες ότι έπρεπε να μείνουν στον τόπο τους, όταν εκεί οι ξένοι στρατοί, τους σφάζουν και τους βιάζουν, όταν οι πολυεθνικές παίρνουν τη γη τους, το πετρέλαιο και τον ορυκτό πλούτο τους , όταν πλημμύρες και τυφώνες τους αποδεκατίζουν ?

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας

Πανό αλληλεγγύης στον αγώνα των 300 εργατών μεταναστών από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας

Πανό αλληλεγγύης στον αγώνα των 300 εργατών μεταναστών από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας

Πορεία αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας Λάρισα

Πορεία αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας στην Λάρισα

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: