Δελτίο Τύπου – 24η ημέρα απεργίας πείνας

Δελτίο Τύπου

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου

24η ημέρα απεργίας πείνας

Οι 300 μετανάστες –  εργαζόμενοι , 50 από τους οποίους στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν την απεργία πείνας για 24η μέρα. Χθες  ένας ακόμη από τους 50 μετανάστες-απεργούς πείνας που στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο Εφημερεύον  Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».

Χθες πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία εκδήλωση-συζήτηση στο ΕΚΘ με εκπροσώπους των απεργών πείνας στη Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια της εκδήλωσης μίλησαν και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματα των απεργών πείνας ο κοσμήτορας της Νομικής σχολής του ΑΠΘ Ν. Παρασκευόπουλος, ο αντιπρόεδρος   της ΕΕΔΑ (Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), Κ. Τσιτσελίκης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης. Πριν την εκδήλωση ο Ν.Παρασκευόπουλος και ο Κ.Τσιτσελίκης, επισκέφτηκαν τους 50 απεργούς πείνας στον 7ο όροφο του ΕΚΘ και είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί τους.

Σήμερα το πρωί μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται για την υπηρεσία του Υπουργείου Υγεία που επισκέφτηκε τους απεργούς πείνας στην Αθήνα και παρείχε τις υπηρεσίες της στην προσπάθεια του Α. Λοβέρδου να στήσει μια γκεμπελικού χαρακτήρα και ρατσιστικής προέλευσης προβοκάτσια, παρουσιάζοντας τους απεργούς πείνας ως βόμβα για τη δημόσια υγεία. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης μοιράστηκαν κείμενα ενημέρωσης για την απεργία πείνας και το επισυναπτόμενο κείμενο που αφορά τη συγκεκριμένη δράση.

Παράλληλα συνεχίζουν σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας. Σας επισυνάπτουμε τα ψηφίσματα των συλλόγων μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της σχολής MME  και της σχολής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας καλεί στις εξής δράσεις- παρεμβάσεις:

  • Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στις 20:00, η ανοιχτή συνέλευση αγώνα Άνω Πόλης διοργανώνει εκδήλωση – ενημέρωση στο στέκι άνω πόλης (πλ. Κουλέ καφέ), για τον αγώνα – απεργία πείνας των 300 μεταναστών – εργατών.
  • Την Παρασκευή 18 στις 18:00  η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας καλεί σε Διαδήλωση Αλληλεγγύης με προσυγκέντρωση στην Καμάρα.
  • Το Σάββατο 19 Φλεβάρη  στις 20:00 στην Κατάληψη – Φάμπρικά Υφανέτ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: την απεργία πείνας των 300 και τους αγώνες των μεταναστών. Εισήγηση θα κάνει μέλος του φόρουμ μεταναστών Κρήτης και συνοδός των απεργών πείνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί αυτοοργανωμένο καφενείο για την οικονομική ενίσχυση της απεργίας πείνας.
  • Τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών πείνας, με τη συμμετοχή πολλών γνωστών και αλληλέγγυων στους εργάτες μετανάστες καλλιτεχνών.

Ομάδα Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης
allilmap.wordpress.com

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: