Δελτιο Τύπου – 23η μέρα απεργίας πείνας

Δελτίο  Τύπου

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου,

23η μέρα απεργίας πείνας

Οι 300 μετανάστες –  εργαζόμενοι , 50 από τους οποίους στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν την απεργία πείνας για 23η μέρα. Σήμερα οι δύο μετανάστες – απεργοί πείνας που την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου  (21η μέρα απεργίας πείνας), χρειάστηκε να εισαχθούν στην Παθολογική Κλινική Εφημερρεύοντος Νοσοκομείου έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο, παίρνουν εξιτήριο. Παρά  την  εξασθένιση του οργανισμού τους  από τον δύσκολο αγώνα που διεξάγουν εδώ και τόσες εβδομάδες, το ηθικό τους παραμένει ακμαίο και η αγωνιστικότητά τους αξιοθαύμαστη.

Σήμερα μετά τις 10 το πρωί, μέλη της  Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας πραγματοποίησαν παρέμβαση στο κτίριο της Περιφέρειας (Οικονομίδη με Ρουσίδου) στην περιοχή της Καλαμαριάς, εκεί όπου καθημερινά μετανάστες προσέρχονται για  ανανεώσεις άδειας παραμονής. Έγινε μικροφωνική παρέμβαση, μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για τον αγώνα των 300 μεταναστών – απεργών πείνας και αναρτήθηκε πανό με τα αιτήματα του αγώνα τους.

Η στήριξη και η αλληλεγγύη από φορείς, συλλογικότητες, σωματεία, σχήματα και μεμονωμένα άτομα συνεχίζεται καθημερινά  με την αποστολή ψηφισμάτων και κειμένων συμπαράστασης.  Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έστειλε ψήφισμα συμπαράστασης στους μετανάστες – απεργούς πείνας , που αποφάσισε να εκδώσει ομόφωνα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.Εννέα ξένοι διανοούμενοι (μεταξύ των οποίων ο Νόαμ Τσόμσκι και ο Ετιέν Μπαλιμπάρ) υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης στον αγώνα των 300 μεταναστών – απεργών πείνας. «Εκφράζουμε τη στήριξή μας στον αγώνα τους για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και για θεμελιώδη πολιτικά δικαιώματα. Η στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη επιβάλλει τη νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών και  την παύση των ποινικών και γραφειοκρατικών διώξεών τους», επισημαίνουν. Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας εκφράζουν μέσα από κείμενο συμπαράστασης κι  έλληνες καλλιτέχνες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, τραγουδοποιοί κ.τ.λ. ζητώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα για ίσα δικαιώματα στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό. «Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της κοινωνίας για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη», τονίζουν στο κείμενο που υπογράφουν.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας καλεί στις εξής δράσεις- παρεμβάσεις:

Σήμερα,Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο με εκπροσώπους των απεργών πείνας στη Θεσσαλονίκη.Στην εκδήλωση παρεμβαίνουν ο Ν. Παρασκευόπουλος, κοσμήτορας ΝομικήςΑΠΘ, ο Κ. Τσιτσελίκης, αντιπρόεδρος ΕΕΔΑ (Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) και εκπρόσωποι της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και των Πρωτοβάθμιων σωματείων.

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στις 20:00, η ανοιχτή συνέλευση αγώνα Άνω Πόλης διοργανώνει εκδήλωση – ενημέρωση στο στέκι άνω πόλης (πλ. Κουλέ καφέ), για τον αγώνα – απεργία πείνας των 300 μεταναστών – εργατών.

Την Παρασκευή 18/2 στις 18:00  η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας καλεί σε Διαδήλωση Αλληλεγγύης με προσυγκέντρωση στην Καμάρα.

Το Σάββατο 19 Φλεβάρη  στις 20:00 στην Κατάληψη – Φάμπρικα Υφανέτ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: την απεργία πείνας των 300 και τους αγώνες των μεταναστών. Εισήγηση θα κάνει μέλος του φόρουμ μεταναστών Κρήτης και συνοδός των απεργών πείνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί αυτοοργανωμένο καφενείο για την οικονομική ενίσχυση της απεργίας πείνας.

Ομάδα τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

allilmap.wordpress.com

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: