Δελτίο Τύπου – 19η μέρα απεργία πείνας

Δελτίο Τύπου

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου

19η μέρα απεργία πείνας

 

Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας, 50 από τους οποίους στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν, παρά την αναμενόμενη απώλεια βάρους, την κόπωση και την εξασθένιση του οργανισμού τους, για 19η μέρα την απεργία πείνας. Το ηθικό τους παραμένει ακμαίο και η θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για μία ζωή με αξιοπρέπεια, δυναμώνει όλο και πιο πολύ. Σύμφωνα με την ομάδα των  γιατρών, οι απεργοί πείνας παρουσιάζουν απώλεια βάρους της τάξης του 15%.
Η αλληλεγγύη στον αγώνα τους διευρύνεται μέρα με τη μέρα, καθώς συλλογικότητες, φορείς και μεμονωμένα άτομα εκφράζουν με κάθε τρόπο τη στήριξή τους. Συγκεκριμένα 7 σωματεία από την Πάτρα υπογράφουν δήλωση αλληλεγγύης τονίζοντας ότι «Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μας οδηγεί σε ανεργία και φτώχια προσπαθεί με την συνεργία των media να μετατρέψει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους της κρίση». Το συνδικάτο Ιματισμού-Κλωστοϋφαντουργίας κ. Πλεκτικής Β.Ελλάδας  καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα όλων όσων ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Επιπλέον 32 ευρωβουλευτές όπως και τα κόμματα της Δανίας και της Γερμανίας, Red Green Alliance και Die Linke, μέλη του ΚΕΑ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των 300 μεταναστών, καταδικάζουν την επίθεση που δέχεται ο τελευταίος από την κυβέρνηση, τα media και την ακροδεξιά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να είναι παράνομος.

Την Παρασκευή στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό. Στη Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 1500 αλληλέγγυοι/ες στους απεργούς πείνας διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας. Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και κατευθύνθηκε προς το χώρο του συνεδρίου «Global Challenges UN, EU and NATO in the New Security Environment. 2nd International Security Conference» που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο ΜΕΤ με προσκεκλημένους διπλωμάτες των ΗΠΑ, Γαλλίας, Τουρκίας και Βουλγαρίας, την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας, αλλά και τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο. Η πορεία κατέληξε στο ΕΚΘ, όπου οι απεργοί πείνας υποδέχτηκαν με συνθήματα τους αλληλέγγυους και αλληλέγγυες. Στη Σόφια αλληλέγγυοι-ες συγκεντρώθηκαν μπροστά στην ελληνική πρεσβεία αναρτώντας πανό με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών πείνας-Ικανοποίηση των αιτημάτων τους».

Ομάδα τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

alillmap.wordpress.com

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: