Δελτίο Τύπου – 18η μέρα απεργία πείνας

Δελτίο Τύπου

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου

18η μέρα απεργία πείνας

Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας, 50 από τους οποίους στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν, παρά την αναμενόμενη απώλεια βάρους, την κόπωση και την εξασθένιση του οργανισμού τους, για 18η μέρα την απεργία πείνας. Το ηθικό τους παραμένει ακμαίο και η θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για μία ζωή με αξιοπρέπεια, δυναμώνει όλο και πιο πολύ.

Η αλληλεγγύη στον αγώνα τους διευρύνεται μέρα με τη μέρα, καθώς συλλογικότητες, φορείς και μεμονωμένα άτομα εκφράζουν με κάθε τρόπο τη στήριξή τους. Χθες 25 ευρωβουλευτές με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των 300 μεταναστών δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στον αγώνα των 300 μεταναστών για αξιοπρέπεια και καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να ακούσει προσεκτικά τα αιτήματά τους και να δώσει λύση στο πρόβλημα». Επίσης, μηνύματα αλληλεγγύης έφθασαν από την «Κεντρική οργάνωση εργατών» στην Σουηδία SAC (central organization of the workers of Sweden) από Επιτροπές Ειρήνης του Φράιμπουργκ της Γερμανίας και από την «Ελευθεριακή σοσιαλιστική ένωση» στο Περού. Αλληλέγγυοι στην Δανία έκαναν χθες παρέμβαση στην Ελληνική Πρεσβεία της Κοπεγχάγης αναρτώντας πανό με το σύνθημα «Είμαστε 300» ενώ στο Μόναχο αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ελληνικό Προξενείο, φώναξαν συνθήματα και κατέθεσαν δήλωση υποστήριξης, ζητώντας να προωθηθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη .

Χθες η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε πορεία στις γειτονιές της Τούμπας μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης και υποστήριξης για τον αγώνα των 300 απεργών πείνας. Η σημερινή μέρα, 11 Φλεβάρη, έχει κηρυχθεί πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης, με πορείες, παρεμβάσεις και συγκεντρώσεις να οργανώνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης. Να σημειωθεί ότι σήμερα λήγει και το αρχικό «τελεσίγραφο» των 15 ημερών που είχε δώσει η κυβέρνηση κατά την αναγκαστική μετεγκατάσταση των απεργών στο κτίριο «Υπατία».

Στην Θεσσαλονίκη, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σήμερα σε πορεία, με συγκέντρωση στις 6μ.μ. στο Αγ. Βενιζέλου ενώ στην Αθήνα στις 6μ.μ. από το Μουσείο. Διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στα Γιάννενα, στην Πάτρα, στην Καβάλα, στην Βέροια,  στη Μυτιλήνη, στη Χίο και στη Χαλκίδα. Δράσεις αλληλεγγύης οργανώνονται επίσης σήμερα στο Βερολίνο, στο Μόναχο, στη Λειψία και τη Σόφια.

 

Ομάδα τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

alillmap.wordpress.com

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: