Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος… – Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές
το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες μα ούτε βήμα πίσω
.

H  Πρωτοβουλία Ωρομισθίων και Αναπληρωτών δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη  στα δίκαια αιτήματα των απεργών πείνας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των ανθρώπων αυτών  τις δύσκολες για αυτούς μέρες. Καταγγέλλουμε κάθε είδος επισκίασης του αγώνα τους, ζητάμε την δικαίωση των αιτημάτων τους για νομιμοποίηση υπενθυμίζοντας ότι έργο της παιδείας και των λειτουργών της  είναι η διασφάλιση των βασικών  δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων. Οι ανθρώπινες αξίες, η αποδόμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας αποτελεί το έργο της Εκπαίδευσης.

Οι τάξεις  μας, μικρογραφία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας  χαρακτηρίζονται από πολιτισμική όσμωση, μαθητών-τριών μεταναστευτικής  και μη καταγωγής,  πλούτο  και πηγή προόδου κατά τις αρχές της Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Πώς λοιπόν είναι δυνατόν να «ποινικοποιούμε» την παραπάνω αρχή στην ίδια την κοινωνία άρα τους ίδιους τους γονείς, τα παιδιά τους, τα παιδιά μας  διακρίνοντας τους  σε νόμιμους και μη;

Καμία ανθρώπινη ζωή δεν είναι λαθραία !Απαντήσαμε και απαντάμε ξανά ότι κανένας άνθρωπος  δεν είναι «νούμερο», «σκέτοι αριθμοί» για τον διαχειρίζονται οι κυβερνώντες όπως θέλουν. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο όλα τα παιδιά πρέπει να είναι υποχρεωτικά στο σχολείο από το νηπιαγωγείο μέχρι και τη Γ’ γυμνασίου, άσχετα με αν έχει ρυθμιστεί ή όχι το καθεστώς νόμιμης διαμονής των γονέων τους. Μήπως λοιπόν το αψηφούμε και παρανομούμε σε μια εποχή που το «νόμιμο» και το «άνομο» βρίσκεται σε μια σχετικότητα.. Η ανθρωπιστική παιδεία τείνει να ξεχάσει το ρόλο της. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ! Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ..

Ισα δικαιώματα για όλους και όλες μας!Eξάλλου όλοι-ες  μας άμεσα ή έμμεσα,  είμαστε μετανάστες-στριες κάπου, στα σχολεία, στις δουλειές ,στους τόπους, στις χώρες που κινούμαστε.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ..

 

“Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων Θεσσαλονίκης”

www.oromisthioi.gr

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: