Πορεία διαμαρτυρίας των Συλλόγων Μεταναστών της Θεσσαλονίκης και συνέντευξη τύπου

Πορεία διαμαρτυρίας των Συλλόγων Μεταναστών της Θεσσαλονίκης

 

Οι Σύλλογοι και οι Κοινότητες μεταναστών και προσφύγων της Θεσσαλονίκης, μετά από δύο ανοιχτές συσκέψεις στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αποφάσισαν τη διοργάνωση μεταναστευτικής πορείας διαμαρτυρίας προς τη Γ.Γ. Μακεδονίας – Θράκης (πρ. Υπουργείο), αύριο Τετάρτη 9/2. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 μμ από το Εργατικό Κέντρο.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

 

Οι μετανάστες της Θεσσαλονίκης είναι δίπλα στους απεργούς πείνας

Νομιμοποίηση σε όλους τους μετανάστες

 

Οι Σύλλογοι και οι κοινότητες μεταναστών και προσφύγων της Θεσσαλονίκης είμαστε σήμερα εδώ για να στηρίξουμε τον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας. Ο δίκαιος αγώνας τους είναι και δικός μας και τα δίκαια αιτήματά τους είναι και δικά μας.

Οι απεργοί πείνας δεν είναι μόνοι τους. Μαζί τους είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που αγωνιζόμαστε για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών χωρίς προϋποθέσεις και για ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζόμενους.

Ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας.

 

Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Ν. Θεσσαλονίκης Μητέρα Τερέζα, ο Σύλλογος Νιγηριανών, η Συνέλευση Ενοίκων του Ξενώνα Προσφύγων, η Κοινότητα των Αφγανών, η Ομάδα Μεταναστών και Προσφύγων Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες από Τουρκία και Κουρδιστάν, μετανάστες ή πρόσφυγες από Σενεγάλη, Μπαγκλαντές, Ιράν κα.

 

*******************************************************************************

 

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου Σωματείων και Φορέων της πόλης

Όπως είναι γνωστό η απεργία πείνας των 300 μεταναστών – εργατών εισέρχεται πλέον στην 3η εβδομάδα και, ειδικά στην Αθήνα, μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Δυστυχώς όλο το προηγούμενο διάστημα πολιτικές σκοπιμότητες, σε συνδυασμό με τη στάση πολλών ΜΜΕ, αφού διαστρέβλωσαν το ζήτημα  -εστιάζοντας αποπροσανατολιστικά σε τριτεύουσες εκδοχές του- προσπαθούν τώρα να επιβάλουν ένα πέπλο σιωπής, αποσκοπώντας, προφανώς, στην κάμψη του ηθικού των απεργών. Παρόμοια άλλωστε τακτική ακολουθούν σε κάθε αγώνα εργαζομένων το τελευταίο διάστημα.

Επειδή η αλληλεγγύη είναι το ιστορικότερο και αποτελεσματικότερο «όπλο» των εργαζομένων και όλων των καταπιεσμένων.

Επειδή το αίτημα των απεργών για νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα όλων των μεταναστών που επιλέγουν να ζήσουν και να εργαστούν στην Ελλάδα αποτελεί πάγιο αίτημα των συνδικάτων και κοινωνικών φορέων.

Επειδή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη σιωπή ή –το αντίθετό της- τη λαϊκιστική υστερία να «γίνονται νόμος» στην κοινωνία μας.

Σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 9/2, στις 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απεργών μεταναστών, την υποστήριξη μας στα αιτήματά τους και τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί με δίκαιο τρόπο σε αυτά.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετέχουν και συνδιοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ και Διδασκαλικοί Σύλλογοι, η ΕΝΙΘ, η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Πρυτανείας του ΑΠΘ, το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ, το Σωματείο Βιβλίου – Χάρτου, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς και η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και Σύλλογοι Μεταναστών της πόλης.

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: