ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 14η μέρα απεργίας πείνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

14η μέρα απεργίας πείνας

Οι 300 μετανάστες – εργαζόμενοι  πανελλαδικά, 50 από τους οποίους  στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, βρίσκονται σήμερα στην 14η μέρα απεργίας πείνας.  Τα πρώτα σημάδια κόπωσης του οργανισμού τους είναι εμφανή, ωστόσο συνεχίζουν την απεργία με υψηλό ηθικό και την βεβαιότητα πως θα νικήσουν σε αυτόν τον τόσο δίκαιο και σκληρό αγώνα που έχουν επιλέξει, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε κοινή συνέλευση μεταναστών και προσφύγων από συλλόγους και οργανώσεις με τους απεργούς πείνας. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα διαδικαστικά της προγραμματισμένης  παράστασης διαμαρτυρίας μεταναστών και προσφύγων την Τετάρτη 9/2 έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης με προσυγκέντρωση στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Την  αμέριστη συμπαράστασή τους στους μετανάστες – αγωνιστές και σήμερα συνέχισαν να δείχνουν με κάθε τρόπο αλληλέγγυοι από συλλογικότητες, οργανώσεις κ.τλ. Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας συμπαραστέκεται με κείμενο αλληλεγγύης, ενώ με τον ίδιο τρόπο το δικό τους μήνυμα στέλνουν και εθελοντές κτηνίατροι που περιθάλπτουν άγρια ζώα από την «Δράση για την Άγρια Ζωή».

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης αλληλεγγύης στον αγώνα των 300 μεταναστών, που έχει οριστεί  για την Παρασκευή 11 Φλεβάρη, διοργανώνει  τις εξής δράσεις – παρεμβάσεις:

  • Τρίτη 8 Φλεβάρη, στις 18:00 στην πλατεία Επταλόφου: συγκέντρωση – πορεία στα Δυτικά.
  • Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 18:00, στην Αγ. Βαρβάρα: συγκέντρωση – πορεία στην Τούμπα.
  • Παρασκευή 11 Φλεβάρη στις 18:00, στο άγαλμα Βενιζέλου: διαδήλωση αλληλεγγύης

Αντίστοιχες διαδηλώσεις, εκδηλώσεις και παρεμβάσεις  αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε πολλές χώρες στο εξωτερικό.

Ομάδα Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

allilmap.wordpress.com

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: