ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 11η ημέρα απεργίας πείνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

11η ημέρα απεργίας πείνας

Στην ενδέκατη μέρα απεργίας πείνας, βρίσκονται οι 300 μετανάστες εργαζόμενοι πανελλαδικά, 50 εκ των οποίων στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Μετανάστες και πρόσφυγες (άντρες και γυναίκες), από ενώσεις και κοινότητες μεταναστών και προσφύγων του Νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα, συνάντηση- συνέλευση με τους μετανάστες- απεργούς πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Επρόσωποι από το Σύλλογο Αλβανών Μεταναστών «Μητέρα Τερέζα», τη Νιγηριανή Κοινότητα, την Συνέλευση Ενοίκων του Ξενώνα Προσφύγων, την Επιτροπή Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, καθώς και μετανάστες – πρόσφυγες από τη Σενεγάλη, το Ιράν και το Ιράκ, αφού επισκέφτηκαν τους απεργούς πείνας στον 7ο όροφο του Ε.Κ.Θ, όπου στεγάζονται, προσφέροντας μάλιστα οικονομική ενίσχυση για τον αγώνα τους, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους τονίζοντας πως: «ο αγώνας των 300 μεταναστών – απεργών πείνας για νομιμοποίηση είναι κοινός αγώνας όλων των μεταναστών και προσφύγων». Στη συνέχεια, ακολούθησε κοινή συνέλευση των απεργών με τους αλληλέγγυους εκπροσώπους των διαφόρων ενώσεων και κοινοτήτων, στην οποία αποφάσισαν το συντονισμό για περαιτέρω κοινές δράσεις στήριξης του αγώνα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 7/2 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί νέα κοινή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην οποία θα καλεστούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη των ενώσων και κοινοτήτων μεταναστών και προσφύγων. Επίσης, την Τετάρτη 9/2 στις 18: 00 θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία μεταναστών και προσφύγων,έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Την Κυριακή 6/2 στις 19:00 στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τα Σωματεία: Μισθωτών Τεχνικών, Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών και Αποκλειστικών Νοσηλευτριών Μακεδονίας – Θράκης, καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλα τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους σε εκδήλωση- ενημέρωση για τον αγώνα των μεταναστών  απεργών πείνας.

Στα πλαίσια στήριξης και αλληλεγγύης του αγώνα των μεταναστών  εργαζομένων και σήμερα συνεχίστηκε η συγκέντρωση ψηφισμάτων. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Δήμου Θεσσαλονίκης , ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΛΤΑ (Περιφ. Διεύθ. Θεσ/νίκης), καθώς και η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών Βορείου Ελλάδος, εξέδωσαν ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας στα πλαίσια Πανευρωπαϊκής Ημέρας Αλληλεγγύης (που έχει οριστεί την Παρασκευή 11 Φλεβάρη), καλεί στις εξής δράσεις – παρεμβάσεις:

Τρίτη 8 Φλεβάρη, στις 18:00 στην πλατεία Αμπελοκήπων: συγκέντρωση – πορεία στα Δυτικά. (Η πορεία που είχε ανακοινωθεί για την Κυριακή 6/2 στις 18:00 στην πλατεία Επταλόφου αναβάλλεται).

Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 18:00, στην Αγ. Βαρβάρα: συγκέντρωση – πορεία στην Τούμπα.

Παρασκευή 11Φλεβάρη στις 18:00, στο άγαλμα Βενιζέλου: διαδήλωση αλληλεγγύης.

Σήμερα οι 50 μετανάστες – απεργοί πείνας από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, έστειλαν μέσω βίντεο το δεύτερο μήνυμά τους στους συναγωνιστές μετανάστες – απεργούς πείνας στην Αθήνα. Ακολουθεί το σχετικό link:

https://allilmap.wordpress.com/2011/02/04/4-2-2011-2ο-μήνυμα-των-50-απεργών-πείνας-της-θεσσ/

Υπενθυμίζουμε πως αύριο Σάββατο 5/2 στις 12:00 π.μ στην πλατεία Αγ. Αναργύρων (Άνω Πόλη) ,καλείται συγκέντρωση – πορεία αλληλεγγύης, ενώ το απόγευμα στις 19:00, στην πλατεία μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης με το Θανάση Γκαϊφύλια και συγκροτήματα της πόλης. (Η συναυλία θα ολοκληρωθεί πριν τις 12 τα μεσάνυχτα λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και για να αποφευχθεί η πιθανή ταλαιπωρία των κατοίκων της γύρω περιοχής).

Ομάδα Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

allilmap.wordpress.com

Advertisements

One response to “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 11η ημέρα απεργίας πείνας

  1. Pingback: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 11η ημέρα απεργίας πείνας » Βεννα

Αρέσει σε %d bloggers: