Ψήφισμα από την Γενική Ένωση Παλαιστινίων φοιτητών Βορείου Ελλάδος

Ψήφισμα από την Γενική Ένωση Παλαιστινίων φοιτητών Βορείου Ελλάδος

 

Η Γενική Ένωση Παλαιστινίων φοιτητών Βορείου Ελλάδος, με αφορμή την λήψη  απόφασης της Συνέλευσης μεταναστών για πραγματοποίηση απεργίας πείνας  από τις 25 Ιανουαρίου, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και στηρίζει τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας. Στο όνομα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, βρισκόμαστε στο πλευρό όλων αυτών που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους για μια «ανθρώπινη» ζωή.

Όλοι μας έχουμε γνώση της δυσμενούς κατάστασης των μεταναστών, οι οποίοι διωγμένοι από τους πολέμους ,τις δικτατορίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που βίωναν  στις πατρίδες τους, εισήλθαν στη Δύση με όνειρα για μια καλύτερη ζωή. Τασσόμαστε ενάντια στην αδικία, στον εξανδραποδισμό και στη βαρβαρότητα. Χωρίς χαρτιά και χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα, δουλεύουν σκληρά και γίνονται θύματα υπερεκμετάλλευσης, εκβιασμού και τρομοκρατίας, αντιμετωπίζοντας εξευτελισμούς, διωγμούς και απελάσεις.

Με μόνο μέσο πάλης προς τις ελληνικές κυβερνήσεις την υποβολή τους σε απεργία πείνας, διεκδικούν ίσα πολιτικά-κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες. Ας  μην καταστούν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι των προβλημάτων της Ελλάδας εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Ας αντιμετωπιστούν με ευαισθησία και ευρύτητα πνεύματος. Ας τους δοθεί μια δίκαιη και ανθρώπινη απάντηση στο αίτημα του πολιτικού ασύλου.

Εξάλλου, είναι αναφαίρετο δικαίωμα η αναγνώριση της νομικής προσωπικότητας. Ανήκει στον καθέναν μας το δικαίωμα να έχει πατρίδα και αυτό συνεπάγεται με το δικαίωμα να θεωρείται πατρίδα μας ολόκληρη η Γη. Εμείς, ως εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Ένωσης υπερασπιζόμαστε και υποστηρίζουμε μόνο μία τάξη και μία φυλή, την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: