ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 10η μέρα απεργίας πείνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου

1οη μέρα απεργίας πείνας

Σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, διανύουμε την δέκατη ημέρα απεργίας πείνας των 300 μεταναστών – εργατών πανελλαδικά, 50 εκ των οποίων στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

 

Στα πλαίσια δράσης και αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταναστών- απεργών πείνας, σήμερα,  πραγματοποιήθηκε μια επιτυχημένη και μαζική πορεία  στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή πλήθους αλληλέγγυων εργαζομένων, μεταναστών,προσφύγων, ανέργων και φοιτητών. Κατά τη διάρκεια της πορείας στην πορεία  υπολογίζεται ότι συμμετείχαν πάνω από 1000 άτομα, φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης,  ενώ μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για των αγώνα και πετάχτηκαν τρικάκια με συνθήματα μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες.Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης με ένα μεγάλο πανό  που έγραφε: «Ή με τους αγώνες των μεταναστών ή με τη χούντα των αφεντικών- Νίκη στους 300 απεργούς πείνας», ενώ ακολουθούσε το μπλοκ της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, της ένωσης Μπαγκλαντεσιανών μεταναστών ,της Πρωτοβουλίας ανέργων, των Πρωτοβάθμιων σωματείων και της  «Κίνησης ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και στη φασιστική απειλή». Κατά το τέλος της πορείας οι μετανάστες -απεργοί πείνας υποδέχτηκαν από το μπαλκόνι του Εργατικού Κέντρου τους αλληλέγγυους διαδηλωτές, με συνθήματα στα αραβικά.

 

Και σήμερα συνεχίστηκε η συγκέντρωση ψηφισμάτων, καθώς και οι επισκέψεις αλληλέγγυων κι εκπροσώπων φορέων στους μετανάστες – αγωνιστές. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με ψήφισμά του για τη στήριξη των απεργών πείνας «καλεί την κυβέρνηση να εξετάσει και να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματά τους, καθώς επί δεκαετίες οι μετανάστες αυτοί διαβιώνουν κι εργάζονται σε μια «γκρίζα» ζώνη μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που εστάλη.

 

Επίσης, η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τους μετανάστες- απεργούς πείνας εκφράζοντας  αλληλεγγύη  και στηρίζοντας το αίτημα των απεργών για «ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες» σύμφωνα και με το σχετικό δελτίο τύπου του ΑΠΘ που εστάλη. Ακόμη, «την αμέριστη συμπαράστασή τους στον δίκαιο και ηρωικό αγώνα των 300 μεταναστών», εκφράζουν με ψηφίσματά τους η Γ’ και Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενώ  και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, «Προμηθέας» στέκεται στο πλευρό τους με ψήφισμα.

 

Η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης καλεί όλη την κοινωνία να σταθεί στο πλευρό των μεταναστών – αγωνιστών και να συμμετέχει στις επόμενες δράσεις- παρεμβάσεις. Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, με το Θανάση Γκαϊφύλια και πολλά συγκροτήματα της πόλης.  Επίσης, Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου καλείται συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Αγ. Αναργύρων (Άνω Πόλη) και την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 12 π.μ καλείται πορεία στα δυτικά με προσυγκέντρωση στην Πλατεία Επταλόφου (Αμπελόκηποι).

 

Ομάδα τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης

allilmap.wordpress.com

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: