ΨΗΦΙΣΜΑ Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρ.Κορομηλά 51,

Τηλ./φαξ. 229389

gelmeth3@gmail.com

Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ

Θεσ/νίκη   27/1/2011

Αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 απεργών πείνας

Το Δ.Σ της Γ¨ ΕΛΜΕ-Θ συμπαραστέκεται στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια των  300 μεταναστών που ξεκίνησαν πανελλαδική Απεργία Πείνας-την έσχατη μορφή αγώνα- σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη.

Zητούν,  εξαντλώντας κάθε όριο φυσικής αντοχής, νομιμοποίηση, για να μπορούν να δουλεύουν με ένσημα στα χωράφια και τις περιουσίες μας, να μπορούν να φροντίζουν τους ηλικιωμένους και τους άρρωστους, να πηγαίνουν στο νοσοκομείο όταν αρρωσταίνουν, να ταφούν σαν άνθρωποι όταν πεθάνουν, να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.  Για να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπίδα σε μια χώρα που αναζητεί εξιλαστήρια θύματα στης γης τους κολασμένους. Για το μετανάστη-μετανάστρια που με το αίμα τους και τις εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς κινούν τη μηχανή της «εθνικής οικονομίας».

Για εκείνον και εκείνη που, αναζητώντας ελευθερία ή διωκόμενοι από την ανέχεια, τον πόλεμο ή κάποια «ειρηνευτική» κατοχή, περνούν τα σύνορα ελπίζοντας για μια καλύτερη ζωή.

Για τους μετανάστες-μετανάστριες που έδωσαν τη ζωή τους στα εθνικά σύνορα των ευρωπαϊκών κρατών, τα 13.000 τεκμηριωμένα θύματα του «δόγματος της ασφάλειας» από το 1993 μέχρι σήμερα, και τους/τις δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους/ες.

Για τα παιδιά των μεταναστών που ενώ γεμίζουν τα σχολεία μας, από την κούνια μεγαλώνουν με νομικούς/κοινωνικούς περιορισμούς και αποκλεισμούς.

Για να γίνουν συνείδηση, αγώνας και λόγος τα κοινά ταξικά συμφέροντα των Ελλήνων και των μεταναστών που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο σε κάθε λογής υπηρεσίες, στις οικοδομές, στα εργοστάσια, στην ύπαιθρο, στην οικιακή εργασία – όπως και τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ανέργων.

– Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 300 απεργούς πείνας

– Ζητάμε τη νομιμοποίηση χωρίς όρους όλων των μεταναστών/τριών ειδικά αυτών που ζουν χρόνια τώρα στη χώρα μας.

– Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους/ες.

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡ. ΤΡΑΝΟΣ                                                                                ΧΡ. ΔΕΛΛΑ

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: