ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ! – ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ARCI (Ιταλία)

ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ!

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ARCI (Ιταλία)

Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν ελεύθερα και ανεξάρτητα για τον τόπο όπου θέλουν να ζήσουν. Πρέπει να μπορούν να επιλέγουν κατά πόσο επιθυμούν να ζουν εκεί που βρίσκονται οι ρίζες τους ή σε κάποιο τόπο διαφορετικό από εκείνον όπου γεννήθηκαν.

Ωστόσο, κράτη, οικονομική εξουσία και πολιτικές δομές, που δεν έχουν καμιά σχέση με την καθημερινότητα των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών του πλανήτη, επιβάλλουν αυθαίρετα τη δική τους θέληση στους ανθρώπους μέσω της άσκησης εξαναγκασμού και βίας.

Γι αυτόν το λόγο, έχοντας ήδη πάρει την έγκριση της Συνέλευσης του Κινήματος των Λαών στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ για τη Μετανάστευση, στο Quito του Ισημερινού το 2010, για μία ημέρα παγκόσμιας κινητοποίησης στις 18 Δεκέμβρη του 2011, προωθούμε  τη διοργάνωση της συνέλευσης *»Πατρίδα είναι εκεί που θέλω να ζω»* (Home is where I want to live) στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στο Ντακάρ, με σκοπό να συζητήσουμε και να εγκρίνουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο υλοποίησης αυτής της διεθνούς ημέρας δράσης.

Γι αυτό, από την Ιταλία αλλά και από το Ντακάρ, το ARCI δηλώνει την αλληλεγγύη της προς εσάς και τους μετανάστες απεργούς πείνας στην Ελλάδα!

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας.

Για εμάς, έχει φτάσει πια η ώρα για τους μετανάστες που προέρχονται απ’ όλες τις χώρες του κόσμου και κατοικούν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Έχει φτάσει πια η ώρα για την αποκήρυξη των στενόμυαλων προκαταλήψεων, της παθητικότητας, του φόβου και των εγωιστικών διαχωρισμών.

Έχει πια περάσει στο παρελθόν η εποχή της αποδοχής των πάντων, συμπεριλαμβανομένων της ελεημοσύνης και της απάνθρωπης εκμετάλλευσης, με μόνο σκοπό τη στοιχειώδη επιβίωση.

Τώρα είναι η ώρα για ένα οικουμενικό όραμα ζωής, μιας ζωής άξιας σεβασμού που αποτελεί δικαίωμα κάθε ανθρώπινου όντος.

Είναι η ώρα για ένα οικουμενικό όραμα του κόσμου: εμείς τον γνωρίζουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο επειδή τα μεταναστευτικά μονοπάτια που ακολουθούμε τον διασχίζουν προς πάσα κατεύθυνση.

Γνωρίζουμε πώς να τακτοποιούμε μια καλύβα και πώς να καθαρίζουμε μια παράγκα, αλλά γνωρίζουμε επίσης και πώς να διαχειριζόμαστε περίπλοκα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Είναι πια καιρός να μάθουμε και να διδάξουμε: ποια είναι τα δικαιώματά μας και ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας, πώς να επιτύχουμε τον τελειωτικό σεβασμό των πρώτων, χωρίς εξαιρέσεις, και πώς να αναλάβουμε πλήρως την ευθύνη των δεύτερων.

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: