ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 9η μέρα απεργία πείνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

9η μέρα απεργία πείνας

Οι 50 μετανάστες- εργαζόμενοι που στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στην ένατη ημέρα απεργίας πείνας. Το ηθικό των απεργών πείνας είναι πολύ υψηλό, ενώ και σήμερα εξετάστηκαν από την ιατρική ομάδα που τους επισκέπτεται καθημερινά.

Στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης και γνωστοποίησης του αγώνα, μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης  Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα μια μεγάλη κι επιτυχημένη μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο και διέσχισε τους κεντρικότερους δρόμους των δυτικών συνοικιών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας  μοιράστηκαν κείμενα για τον αγώνα των μεταναστών – απεργών πείνας  και τρικάκια μεταφρασμένα σε (Αλβανικά, Γαλλικά, Ρωσικά και Αγγλικά) που ενημέρωναν  για το αυριανό κάλεσμα, ημέρα Πέμπτη  3 Φεβρουαρίου στις 6μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, σε διαδήλωση αλληλεγγύης.

Στη συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης  Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δύο  ακόμη  δράσεων . Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου καλείται συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Αγ. Αναργύρων (Άνω Πόλη) και την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου  στις 12 π.μ  καλείται πορεία στα δυτικά με προσυγκέντρωση στην Πλατεία Επταλόφου (Αμπελόκηποι).

Σήμερα οι 50 μετανάστες -αγωνιστές απήυθυναν μέσω βίντεο, ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους συντρόφους τους απεργούς πείνας στην Αθήνα. Ακολουθεί το σχετικό link:

https://allilmap.wordpress.com/2011/02/02/2-2-2011-μύνημα-των-50-απεργών-πείνας-της-θεσσα/

 

Ομάδα Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

allilmap.wordpress.com

 

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: