ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 8η μέρα απεργίας πείνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

8η μέρα απεργίας πείνας

Οι 50 μετανάστες – εργαζόμενοι που στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στην όγδοη ημέρα απεργίας πείνας, παρουσιάζοντας την αναμενόμενη απώλεια βάρους, σύμφωνα και με την ιατρική ομάδα που τους παρακολουθεί.

Στα πλαίσια στήριξης και συμπαράστασης του αγώνα τους και σήμερα συνεχίστηκαν να στέλνονται ψηφίσματα και κείμενα στήριξης από σωματεία, συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης. Την αλληλεγγύη του στους 300 μετανάστες- αγωνιστές εκφράζει το Εθελοντικό Σχολείο μεταναστών «Οδυσσέας» με κείμενο συμπαράστασης, ενώ ψήφισμα συμπαράστασης έστειλε και ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών. Επίσης, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης δήλωσε την έμπρακτη αλληλεγγύη του με ψήφισμα, καθώς και με την ανάρτηση ενός τεράστιου πανό στις εστίες.

Στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης και γνωστοποίησης του αγώνα των μεταναστών – απεργών πείνας, μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης πραγματοποίησαν σήμερα δύο επιτυχημένες συμβολικές καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών της πόλης (republic 100.3 και κοσμοράδιο 95.1). Και στις δύο περιπτώσεις διακόπηκε το πρόγραμμα ροής διαβάστηκε το κείμενο των απεργών πείνας, ενώ ανακοινώθηκαν και οι δράσεις των επόμενων ημερών.

Αύριο Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιούμε μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο ενώ την Πέμπτη 3 Φλεβάρη, μέρα που οι μετανάστες θα διανύουν την 10η μέρα απεργίας πείνας καλούμε την κοινωνία σε διαδήλωση αλληλεγγύης και αντίστασης στις 6μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί
συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, με το Θανάση Γκαϊφύλια και πολλά συγκροτήματα της πόλης.

Ομάδα Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

allilmap.wordpress.com

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: