Κείμενο αλληλεγγύης Αυτόνομου Πυρήνα Εστιών ΑΠΘ

Ο Αυτόνομος Πυρήνας Εστιών στέκεται αλληλέγγυος στους 300 μετανάστες που ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 25 Ιανουαρίου. Αιτήματά τους είναι η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και ίσα πολιτικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζόμενους. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα αυτοθυσίας που αποφάσισαν, αρνούμενοι το ρόλο των αναλώσιμων  που τους έχουν ορίσει οι δυνάστες τους/μας.

Τα κράτη και οι πολυεθνικές των δυτικών χωρών, έχοντας παράδοση αιώνων στην αφαίμαξη του τρίτου κόσμου, συνεχίζουν την αρπαγή του πλούτου των λαών του, εξαναγκάζοντας τους ντόπιους σε συνθήκες άθλιας διαβίωσης. Επικαλούμενοι το δόγμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, νομιμοποιούν πολέμους και σταυροφορίες με πραγματικό και μόνο στόχο το χρήμα και την εξουσία. Τελευταίο  τέχνασμα της καπιταλιστικής λαίλαπας, η οικονομική κρίση, που το ίδιο το σύστημά τους κατασκεύασε για να επιταχύνει τη μετάβαση στο απόλυτο στάδιο του καπιταλισμού, όπου δεν θα υπάρχουν εργατικά δικαιώματα, ατομικές ελευθερίες, άσυλο, αξιοπρεπής διαβίωση. Από το δίπτυχο ‘’δουλεία και κατανάλωση‘’ περνάμε στη συνθήκη ‘’δουλειά για επιβίωση’’.

Τα ΜΜΕ, ως γραφεία τύπου της κυβέρνησης και των μεγαλοαφεντικών, οργάνωσαν εξαρχής επίθεση λάσπης και ψεμάτων ώστε να τοποθετήσουν την κοινή γνώμη εναντίον των μεταναστών. Η κρατική προπαγάνδα αντιλαμβανόμενη την ανθρωπιστική κρίση που θα προκύψει από μια τόσο μαζική απεργία πείνας, φρόντισε άμεσα να μετατοπίσει τη συζήτηση από τα δίκαια αιτήματα των απεργών, στη δήθεν παραβίαση του ασύλου σε κτίριο της νομικής, που ούτε καν χρησιμοποιείται για μαθήματα.  Ως αποδιοπομπαίος τράγος για την φτώχεια και την ανεργία στην Ελλάδα φωτογραφίζονται οι μετανάστες, που στην ουσία είναι τα μεγαλύτερα θύματα της εκμετάλλευσης από κράτος και εργολάβους. Η ‘’ζεστή ελληνική φιλοξενία’’ μεταφράζεται  στο 10ευρω μεροκάματο, στη μαύρη εργασία, στις ένοπλες επιδρομές  φασιστών,  στις απελάσεις, στα βασανιστήρια και στις δολοφονίες από τη συμμορία της ελ.ασ. σε πόλεις και σύνορα.  Η ρατσιστική ρητορεία του λά.οσ. και της χρυσής αυγής πλέον αντιγράφεται και εμπλουτίζεται από το πασόκ και την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Είναι τόσο διαστρεβλωμένα τα επιχειρήματα τους, που αγνοούν ότι η ιστορία της ζωής σε αυτόν τον πλανήτη ρέει και μεταναστεύει με φυσικό τρόπο, ακατάπαυστα.  Από τους ανέμους και τα θαλάσσια ρεύματα μέχρι τις ορδές πτηνών και τους ανθρώπους, σχεδόν τα πάντα στη γη μετακινούνται. Τα σύνορα είναι πληγές στο σώμα του πλανήτη.

Στο οργανωμένο σχέδιο της κυριαρχίας για εξάπλωση της επιδημίας του ρατσισμού, του κομφορμισμού  και της παραίτησης της κοινωνίας από τις συλλογικές διεκδικήσεις, μια καινούρια φωτιά αντίστασης θα ξεσπάει σε κάθε γειτονιά.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΕΙΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ ΣΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αυτόνομος Πυρήνας Εστιών

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: