Ο Alain Badiou στηρίζει τον αγώνα των 300 μεταναστών, απεργών πείνας

Ο Alain Badiou στηρίζει τον αγώνα των 300 μεταναστών, απεργών πείνας

Σε όλη την Ευρώπη λαμβάνονται ακραία μέτρα ενάντια στους εργάτες που κατάγονται από ξένες χώρες.

Τους κάνουν να πληρώσουν μια κρίση για την οποία υπεύθυνοι είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι πολιτικοί τους οπαδοί. Καθίσταται, πλέον, πρακτικά αδύνατο να υπάρξει μια οποιαδήποτε μορφή νομιμοποίησης της παραμονής των μεταναστών, στις χώρες της Ευρώπης. Ψηφίζουν ενάντια στους αλλοδαπούς εργαζόμενους νόμους εξοντωτικούς ως προς την ελευθερία και απόλυτα εχθρικούς ως προς κάθε λογική ισότητας ανάμεσα στους ανθρώπους που ζουν εδώ.

Θα ήταν πολύ πιο λογικό να αναζητηθούν ευθύνες από τους κυριάρχους του παγκόσμιου καπιταλισμού και από τους υπηρέτες τους, παρά από εκείνους που σε παγκόσμια κλίμακα είναι δυο φορές θύματα αυτού του κατεξοχήν άδικου συστήματος. Πρώτα απ’ όλα γιατί, προκειμένου να επιβιώσουν εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες καταγωγής τους, και επιπλέον γιατί, υφίστανται την εκμετάλλευση και την καταδίωξη στις χώρες όπου εγκαθίστανται.

Τάσσομαι προσωπικά, υπέρ του αιτήματος όλων των ανθρώπων της προόδου: σε όλες τις χώρες, στην Ελλάδα, ή οπουδήποτε αλλού, το ιδεώδες της Δικαιοσύνης επιβάλλει την νομιμοποίηση των εργαζομένων προερχόμενων από άλλες χώρες, την παύση κάθε εγκληματικού νόμου εναντίον τους, και την κατάργηση κάθε αστυνομικής και γραφειοκρατικής δίωξής τους.

Alain Badiou,
φιλόσοφος, θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος
Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: