Επιτέλους έφτασαν!

Επιτέλους έφτασαν!

Σήμερα, τα ξημερώματα έφτασαν, χωρίς κανένα πρόβλημα, στο λιμάνι του  Πειραιά οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας, που ζητούν νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους έλληνες εργαζομένους, από τους οποίους οι 250 θα στεγαστούν κατά την διάρκεια του αγώνα στην Νομική Σχολή Αθηνών.

Έχοντας επιλέξει ως δεύτερο κέντρο αγώνα τους την πόλη μας, λίγο μετά τη 1:00 έφτασαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τα λεωφορεία με τους υπόλοιπους  50 από τους 300 μετανάστες εργαζόμενους, που ξεκινούν  απεργία πείνας από την 25/1/2011 στη Θεσσαλονίκη, μαζί   αλληλέγγυους,  που είχαν κατέβει στην Αθήνα για να τους συνοδέψουν. Στο πάρκο επί της Αγ. Δημητρίου τους υποδέχτηκε με θέρμη πλήθος κόσμου από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και που ήδη από χτες είχε προετοιμάσει τον χώρο υποδοχής και φιλοξενίας για όσο θα  διαρκέσει ο αγώνας τους. Για σήμερα και για αύριο, έχουν προθυμοποιηθεί να μαγειρέψουν για αυτούς  μετανάστες και πρόσφυγες της πόλη μας.

  • Τη Δευτέρα 24/1, μια μέρα πριν την έναρξη της απεργίας πείνας, διοργανώνουμε συνάντηση των σωματείων, εργατικών ενώσεων, συλλόγων και σχημάτων για γνωριμία με τους απεργούς πείνας και έμπρακτη στήριξη του αγώνα τους, στις 19:00 στο ΕΚΘ.
  • Την Πέμπτη 27/1, στις 19:00 στο ΕΚΘ  θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και συντονισμού της αλληλεγγύης στην απεργία πείνας.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 Μετανάστες

Απεργούς Πείνας στην Θεσσαλονίκη

allilmap.wordpress.com

 

Έτοιμοι για την απεργία πείνας φαίνονται οι 50 από τους 300 μετανάστες που έφτασαν σήμερα στην Θεσσαλονίκη

Έφτασαν οι 50 από 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Έφτασαν στην Θεσσαλονίκη και ετοιμάζονται για την απεργία οι 50 μετανάστες

Αποφασισμένοι οι 50 από τους 300 μετανάστες που θα ξεκινήσουν απεργία πείνας στις 25/1.

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: